Enginarlı Pilav Tarifi

Oca 16th, 2014

Çanak enginarlar limon ile iyice ovulur ve yıkanır. Kuru soğan doğranarak yarım bardak zeytinyağında tuz ve şekerle kavrulur.Dörde bölünen enginarlar kavrulan soğaların üzerine dizilir limon suyu ile birlikte 4 bardak su konularak kısık ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Piştigini anlamak için enginarlara çatal batırılır eğer çatal iyice batıyorsa enginarlar pişmiştir. (Pirinçi sıcak suda bekletiniz )Islatılmış pirinçi süzdükten sonra enginarların üzerine dökünüz.Pilav suyunu çekince sıcak suda ıslatılan kuru üzüm üzerine serpiştirilir.Bol taze soğan , dere otu ve maydanozu ince ince doğrayın üzümlerin üzerini kaplayacak şekilde dökünüz.Biraz demlenmeye bırakıldıktan sonra 1/2 zeytinyağı, karabiber ve tarçın dökülerek pilav yavaş yavaş karıştırılır.(Kaşıkla alttan üstalınarak ).Pilav demlemeye bırakılır. Ocaktan alınan pilav kalın bir örtüyle veya gazete kağıdıyla sarılarak iyice demllendirilir.Servis tabağına alınarak servis yapılır.

4 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu
1 kase ceviz
1 kase kuru üzüm
1 kase haşlanıp tel tel ayrılmış tavuk göğsü
arzuya göre baharat

Bir önceki yazımız olan Cevizli Üzümlü Pilav Tarifi başlıklı makalemizde Cevizli, Cevizli Pilav Tarifi ve Cevizli Üzümlü Pilav Tarifi hakkında bilgiler verilmektedir.

No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner