Tahsin Terzi Hayatı, Yaşamı

May 5th, 2015

Bu tanışmadan sonra ise Yusuf Cemal KESKİN Tahsin’i o zamanlar program yaptığı TGRT televizyonunda “Reisin Takası” isimli Karadeniz programında orkestraya kemençe sanatçısı olarak almıştır. Müzik hayatına profesyonel olarak burada başlayan TERZİ daha sonrasında çeşitli ses sanatçılarının orkestralarında yer almıştır.

1972 senesinde Trabzon’un Of İlçesi’nin Cumapazarı Beldesinin Serindere Mahallesinde (yarakar) dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Cumapazarında tamamlamış olan Terzi, 15–16 yaşlarında babasının yanına Almanya’ya gitmiş ancak kısa bir süre sonra da Türkiye’ye dönerek İstanbul’a yerleşmiştir. Burada çeşitli meslek dallarında çalışmış sonrasında 1992 senesinde vatani görevini yapmak üzere İstanbul’dan ayrılmıştır.1994 senesinde İstanbul’a dönerek tekrar mesleği olan mobilyacılık sektöründe çalışmaya başlamıştır. 2000 senesinde de evlenmiş olup şu an bir çocuk sahibidir.Tahsin TERZİ Kemençeye 12 yaşında başlamıştır. İstanbul’da bulunduğu senelerde Yusuf Cemal KESKİN‘in köylüsü olan Mehmet BAYKA ve Yakup ÖZDEMİR ile tanışmış onların sayesinde büyük usta ile tanışmıştır.

Bir önceki yazımız olan Toprak Sağlam Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner