Scarlett Johansson Hayatı, Yaşamı

Ara 11th, 2014

Scarlett Johansson , 22 Kasım 1984 yılında New York City. ABD’de doğdu.Babası , Karsten Johansson Danimarkalı bir mimar, dedesi Ejner Johansson ise senaryo yazarı ve yönetmendi. Annesi Melanie Sloan ise Polonyalı bir yapımcıdır. Kardeşi Vanessa Johansson’da bir aktristir. Diğer erkek kardeşinin ismi Adrian’dır. Ve ondan üç dakika sonra doğan Hunter Johansson isminde bir ikiz kardeşi vardır.
Film kariyerine 1994 yılı yapımı North filmi ile başladı. O yıllarda Home Alone 3 , Little Girl, Manny & Lo , If Lucy Fell gibi birçok filmde rol aldı. 1998 yılında Robert Redford ve Kristin Scott Thomas ile birlikte kamera karşısına geçtiği The Horse Whisperer filmi, ve 2001 yılı yapımı Ghost World filmi ile birlikte tanındı.2003 yılında Lost in Translation ve Girl with a Pearl Earring filmlerinde yer aldı. Lost in Translation ile Venedik Film Festivalinde En İyi Aktris ödülü aldı. Aynı yıl bu iki film ile iki ayrı Altın Küre adaylığı kazandı. Aynı şekilde En İyi Aktris dalında iki ayrı adaylığı olduğu BAFTA’yı Lost in Translation ile birlikte aldı.

Bir önceki yazımız olan Serdar Ortaç Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner