Taze Otlu Poğaça Tarifi

Nis 2nd, 2017

Taze otlu bayatlamayan poğaça tarifi için malzemeler
5.5-6 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 şişe doğal maden suyu
1 yumurtanın akı
1 çay bardağı yoğurt

poğaça, ev poğaçaları, otlu poğaçalar, kolay poaça tarifleri, poğaça yapımı

Taze Otlu Poğaça Tarifi

Üzeri için

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Susam
Çörekotu
İç harcı için

Rendelenmiş beyaz peynir
Dereotu
Maydanoz
Nane
Fesleğen
Taze otlu bayatlamayan poğaça hazırlanışı
Unu geniş bir yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp maya, tuz ve şekeri ilave edin ve harmanlayın. Zeytinyağı, maden suyu, yumurta akı ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp 20 dakika bekletin.
İç harcı için rendelenmiş beyaz peynir ve ince kıydığınız yeşillikleri geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. İç harcından bir tatlı kaşığı kadar koyarak kapatın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Mayalanması için 15 dakika daha dinlendirin. Yumurta sarısı ve sütü bir kasede çırpın. Dinlenen poğaçaların üzerine sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dakika pişirip servis yapın.Afiyet olsun…

Bir önceki yazımız olan Arpa Şehriyeli Et Yahnisi başlıklı makalemizde arpa, Şehriyeli ve yahnisi hakkında bilgiler verilmektedir.

No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner