Cem Özdemir Hayatı

Mar 19th, 2014

21.12.1965 tarihinde göçmen bir Türk ailesinin çocuğu olarak Almanya´nın güneyinde kalan Bad Urach kentinde dünyaya gelen Cem Özdemir, ilk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Reutlingen Sosyal Bilimler Fakültesinde Sosyal Pedagoji eğitimini gördü.
1994 yılında başarıyla bitirdiği öğreniminin yanı sıra gazetecilik ve eğitmenlik yaptı, siyasi ve kültür politikası danışmanı olarak çalıştı. 1981 yılının sonunda YEŞİLLER partisine üye olan Özdemir, ilk siyasi deneyimlerini öğrenci sözcüsü olarak katıldığı nükleer santrallere karşı girişimlerde ve 3. Dünya Ülkeleriyle dayanışma eylemlerinde kazandı. Yeşiller partisi İl ve İlçe teşkilatlarında ve Almanya Çevre Koruma Birliği Bad Urach temsilciliğinde yönetim kurullarında bulunan ve Almanya Trafik Kulübü Reutlingen şubesi basın sözcülüğü yapan Özdemir, 16 yaşında Alman vatandaşlığına geçme başvurusunda bulundu. Gerekçelendirmesi, kendisinin bu ülkenin politik bilincine sahip bir vatandaşı olarak hissetmesi oldu. Askerlik hizmetini yapmadığından ötürü vatandaşlıktan çıkartılması iki yıl süren Özdemir, 18 yaşında Alman vatandaşlığını elde ederek, Türk vatandaşlığından çıkarıldı. 1989 yılından 1995 yılına kadar Birlik 90/YEŞİLLER partisinin eyalet yönetim kurulunda bulunan Özdemir, göçmen ve mülteci politikası sorumlusuydu. Bu süre içerisinde özellikle Almanya´da doğan ikinci kuşak göçmenlerin yeşil politikaya ilgi duyup mobilize olmalarını1994 yılında başarıyla bitirdiği öğreniminin yanı sıra gazetecilik ve eğitmenlik yaptı, siyasi ve kültür politikası danışmanı olarak çalıştı.

Bir önceki yazımız olan Celal Perin Hayatı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner