Bakan Avcı Dershanelere Açıklık Getirdi

Ağu 7th, 2015

nabiiamca

Anayasa Mahkemesi’nin dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı iptal etmesinden beridir suskunluğunu koruyan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı gazetecilerin sorularını yanıtladı.Dershanelerin dönüşümlerini kısmen tamamladığı,birçok dershanenin özel eğitim kurumlarına dönüştüğü şu günlerde Anayasa Mahkemesi’nin siyasî bir karar vermesi herkesin merakla beklediği açıklamayı yapan Avcı ”Dershaneler özel eğitim kursu adı altında tanımlandı” dedi.Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı açıklamada:

”Yasada dershane kavramı çıkartıldığı için bir boşluk oluştu. Çocuklarımızı özellikle takviye alma ihtiyacı duyan velilerimizin taleplerini ihtiyaçları karşılayacak düzenlemeyi yapacağımızı söylemiştik. AYM’nin gerekçeli kararında yaptığımız düzenleme özele dokunan düzenleme değil. AYM, ölçülü davrandınız mı diye değerlendirmiş. Okul dışı eğitim aldırmak isteyen velilerimizin taleplerini karşılayacak düzenlemeleri ayrıntılı açıkladık. Özel okula dönüştürme düzenlemesi yaptık. Geçiş imkanı sağladık. AYM de uygulamamızı doğru buldu. Bütün devlet okulları isteyen her öğrenciye verdiğimiz ücretsiz takviye kursları açtık. 112 binin üzerinde öğretmenlerimiz takviye kursu verdi. Biz öğrencilerimizi okul dışı takviye alma imkanlarını genişletecek uygulamaları zaten başlatmıştık. AYM bunları da yeterli bulmamış olmalı. AYM’nin gerekçeli kararındaki ilkesini göz önüne alarak gerekli düzenlemeyi yaptık.

Başbakanlığa gönderdik bugün Resmi Gazete’de yayımlanır yarın çıkar. Yasada dershane diye bir kurum tanımı yok buna karşılık gerek anayasa gerek MEB temel kanunu Türkiye’de yapılacak her türlü eğitim öğretimin MEB denetiminde yapılmasına ilişkin hükümler var. MEB de herhangi bir kurum açma yetkisi için müracaat ettiğinde kriterlere uyuyor mu buna bakıyoruz programı uygun mu buna bakıp izin veriyoruz.

Dershaneleri özel öğretim kursları adı altında tanımladık.Dönüşmek isteyenler 3 bilim dalından birini seçecek.Kurslar aynı binada 3 bilim dalında eğitim verebilecek.Kurslardaki sınıflarda öğrenci sayısı 16’yı geçemeyecek.Temel liseler hafta sonu mezun öğrencilere kurs verebilir.Herkes kendi yaş grubunda ve kendi sınıf grubunda sınıflara devam edebilecek.İlköğretim öğrencileri özel etüt merkezlerine gidebilecek.Kurslar hafta sonu sadece Cumartesi günü ders verebilecek.Pazar günleri özel eğitim kursları kapalı olacak.” dedi.Bakan Avcı hükümetin dershaneler konusunda kararlı olduğunu birkez daha vurguladı.Bilindiği üzere paralel yapının en önemli gelir kaynaklarından biri olan dershanelerin kapatılmasına karar verildiğinde paralel yayın organları ve Gülen’e yakın kişiler çirkin haberler ve demeçler vermiş,süreç 17-25 Aralık darbe girişimine kadar gitmişti.

Bir önceki yazımız olan Fener Sampiyonlar Ligi'nde Hüsran Yaşadı başlıklı makalemizde Aziz Yıldırım, Aziz Yıldırım haberleri ve Fenerbahçe haberleri hakkında bilgiler verilmektedir.

No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner