AYM’den 2 kritik karar

Ara 25th, 2014

34567

Anayasa Mahkemesi’nden 2 kritik karar… Anayasa Mahkemesi yargı paketinin iptali ve Passolig uygulamasının iptaline ilişkin başvuruları esastan görüşmeye karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda “yeni yargı paketi” olarak bilinen kanunun iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle CHP’nin yaptığı başvurunun ilk incelemesini tamamlayarak, başvuruyu esastan görüşmeye karar verdi.

CHP, kamuoyunda ”yargı paketi” olarak bilinen 6572 sayılı Hakim ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi, davayla ilgili ilk incelemesini yaptı. Başvuruda bir eksiklik tespit etmeyen yüksek mahkeme heyeti, davayı daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşerek karara bağlayacak.

İptali istenen hükümler

Başvuru dilekçesinde, Yargıtay Kanununun, Yargıtay Başsavcısının, başsavcı yardımcısı ve diğer yardımcılarının görevlere ve başka görevlere atanmalarına ilişkin yetkili merciye görüş bildirmesine ilişkin hükmünün yürürlükten kaldırılması, Yargıtay tetkik hakimlerinin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) atanması ve Ceza Muhakemesi Kanunu’ndaki, aramalara ilişkin “somut delillere dayalı kuvvetli” şüphe ibaresinin “makul” şüphe şeklinde değiştirilmesine ilişkin hükümlerin de aralarında bulunduğu bazı hükümlerin iptali isteniyor.

PASSOLİG’İN İPTALİ BAŞVURUSU DA…

Anayasa Mahkemesi ayrıca Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nin başvurusunu değerlendirerek Passolig uygulamasının iptaline ilişkin başvuruları esastan görüşmeye karar verdi.

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi, “Passolig” le ilgili Ankara 16. Tüketici Mahkemesinde dava açmıştı.

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi de uygulamanın durdurulmasına karar vermiş ve düzenlemenin dayanağı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un ilgili maddelerinin Anayasa’ya aykırı olduğu kanısına vararak, Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunmuştu.

Anayasa Mahkemesi, davayla ilgili ilk incelemesini yaptı. Başvuruda bir eksiklik tespit etmeyen Yüksek Mahkeme heyeti, davayı daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşerek karara bağlayacak.

Bir önceki yazımız olan CHP'li 11 ilçe başkanı istifa etti başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner