Zamanı Akıtmak Şiiri

Tem 10th, 2014

Bu zararsız, nedensiz duran mutasyon süredurum zaman, bir değişmeye karşılık düştüğünde, hemen girişip işlevleşir bir hazır depo zamandır. Yeni durum karşısında, bir tepki, bir tedbir olarak işlemeye başlarlar. Biriken zararsız depo zaman mutan tik değişmelerin, çevre değişmelerine denk düşmeme gibi olasılığı dahi, denk düşme olasılığından daha fazladır. Burada işlev olan, ama değişmeyle özellik kazanmış olan, daha belirleyicidir. Çünkü diğer işlevsiz değişmeler, organizmaya fazladan bir yer zaman ve enerji sarfından dolayı, organizma tarafından imhası söz konusu da olacaktır.

Şunu tekrar vurgulayayım. Başlangıcın organizesinde çevrenin sunumu içindeki mutasyon ve arzların bölge uzay zaman yakınlık ilişkilerinin bir etkileşmesi olan birilikler aidiyeti içinde yapılanılmalar vardı. Bu simetri yasası gereği, cevre sunumları içindeki biri birlerine yansımalı, basit birlik etkileriyken “ilişkilerini korumayı” tutumlaştı. Vücut organ elliklerde ise artık çevrenin sunumu yerine, vücudun kendi vücut içi mutasyon arzlarının sunumundan seçilim yapmaktadır. Bu demek değildir ki, insanlara viral yollarla mutasyon bulaşmaları olmuyor.

Organizma içindeki depo zamanların kendi mutan tik değişmeleri önce kendi ile girişirdir. Eğer yeni bir durumu karşılayan depo zamansa kalır. Ya da bir işlev durumun çalışmasına engel olmuyor da, o işlev durum üzerinde, işlevsiz olarak, avara kasnak gibi o işlevle sürüp gidiyorsa, buda işlevle birlikte ileri aktarılabilir. Burada şu çelişki vardır. Yararsız bir işlev, en az enerji harcanma ilkesi gereğince vücutta tutulmamalılardı!

Bir otomasyon üretimi olan araba, TV Gibi inorganiklerin zamanını da paketleyip, dilediğiniz bir zamanda, akıtabilirsiniz. Bunun kuantik boyutu da, sizdeki bilgi, proje ve formül, süre zaman konumlamasıdır. Organiklerdeki gibi kalıtım dediğimiz genetik işlevleşmeyi üzerine alamayan yapılar, bir öznel işlev içinde; formül, proje ya da bilgi gibi kuantik yansımalarla oluşabilirlerse, bu da, bu türden yapıların kalıtımlaşması olmaktadır. Bu iki farklı oluşumun inşası ve yapısı birbirine göre farklıdır. Birbirine göre girişirler.

Organizmalar geçmişi ayrıştırır, birleştirir, bir organizeliklerdir. Ki bu o şeyi akılda tutmayı öngörür. Bu sayede bir işlev vücutta yokken bakmışsınız ihtiyaç anında beden hafızası onu sentezlemiştir. Söz gelimi organizmaya göre geçmiş olan, bir başka organik bir et besini, organizma tarafından sindirilip en küçük, et olmayan, bir birim düzeye indirilir. Ve yine bir geçmiş öğrenme bilgisi olan sentezleme ile sindiren organizmanın kendisine özgü, kas ve kan, dokularına, organlarına enerji vs. ye çevrilir. Ama bir araba ve televizyon ve bir ev gibi inşalar, geçmişi çözümleyip sentezleyip çevrimleşemezler. Bu yüzden de, masif inorganik süreçler de, dıştan tamamen müdahale edilerek afinite ilişkilendirilirlerdir. Gelişmeleri için yalın inorganikçi süreçlerin dışında, bir dış etkinin müdahalesi gerekmektedir şimdilik.

Organiğin, inorganiğe bu hızlı karbonik organize farkı, sürecin çok büyük evrim ve gelişme farkı olmuştur. Bu tür inorganikler, afinite yatkınlığı olan süreç gibi değil de sanki sürece karşı gibi davranırlar. Doygunlaşan ve birleşmeye karşı isteksizlik doğuran süreçler kapsamındadırlar. Bu nedenle girişemezler. Oysa organikler, kısmen hep kontrollü afiniteli yani; az çok, birleşme eğilimi yatkınlığı durumlarla girişen, tamda doygun olmayan davranışlıdırlar. İnorganiklik düzlem dahi, kendisi ile kendisi, H2 (iki atom hidrojen) ya da O2 gibi (iki atom oksijen) birleşmeli bulunurlar. Etkileşerek girişen, bu tür bileşimler, inorganik girişimsel birikmeli öğrenmelerdir. Enerji kontrollü süreçtirler.

Bir TV ya da araba, aksamları etkileşmesi bileşimsel girişmeli değildirler. Depo zaman ortamında, bu yüzden aktif olup çevrimleşemezler. Mevcut çevre koşulu ile hal değişimine de giremezler. Girseler bile; ilkten başlangıç koşullarının tayin edici özelliği, ona bu yolu, daha baştan tıkadığı, şimdiki süren süreçlerle, bu tür çevrimsel girişmenin yollarını kapatmıştır. Başlangıç koşulu sayısız organik ve in organik bileşmeler içinde, polimerleşen yapılara bu türden girişme yapılaşmasını vermiştir. Anacak inorganikler de, hiç girişmez değildirler. Gerek kendileri, gerek dıştan özel müdahale ve enerji cebri ile amaçlı kullanımlar a amadeler. Atom düzleminde, ilk zaman depolu bellek oluşmaları, enerji valans düzlemlerindedir. Hangi atomun kiminle ne şekil polar bağ kuracağını biliyor olmasıdır.

Oysa organikler bunun tersidir. Başlangıcın pek çok girişmesi içinde kim bilir hangi koşulların girişmesi ile kendisini kodlayışla çevre etkilerine; adaptasyon yanıtını verirler. Organikler İlişki ve organizasyona açık bir zorlu belirlenme ile ve tepkime yatkınlığıyla, yani afinite oluşlarıylan, girişirler. Kontrollü giriştirilirler. Örneğin soluma ihtiyacı ile oksijen hemoglobine doğal afinite eğilimle bağlanırken, dış girişmeli olan bu demir oksijen inorganik düzlemli özelliğini organizma içinde de için dışa açılımı yolu ile depo zamanı süreçleyebilmektedir. Oysa bir enzimin inşası, geçmiş depo zaman kopyası olarak, kontrollü enerji uygulama sürenli ile yapılaşır.

Depo süreçler, kendi üzerlerine yansıyan, kendi üzerlerine, kendilerinin etkilerini hep taşırlar. Örneğin takribi her on milyon molekül deniz suyu içinde bir tanesi, kendilik H ve –OH iyonlara ayrılmışlardır. Bu durum suyu; etkin bir tepkime ortamına sokan, süreç yapar. Yani suyun asidik ve bazik olma gibi, iyonlara ayrışma, birleşme özelliğini çevreye dayatır.

İyonlaşma, geçmiş zamanın, yani bir mol suyun, birleşme sürecinin, tekrar çözülerek tersinmesidir. Yani bir mol suyun git, devinmesidir. Birleşme de, tekrardan iyonlaşmayla çözülen bir mol suyun gel yansımasıdır. Yani öğrenme sürecinin tekrarıdır, pratiğidir, fantezi ve kurgusudur. Çözülen eylem gel hareketi ile tekrar bir mol suya dönüşür. Bu gel git hem kendi üzerine yansıyan otomatik süreçtir, hem de çevreye yansıyan, çevrenin asit baz giriştirme PH’sını değiştiren, etki yansımadır.

Bayram Kaya

Bir önceki yazımız olan Çile Şiiri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner