Yabancı kuralı kabul edildi

Oca 16th, 2015

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, “10 gün önce açıkladığımız yabancı kuralı, aslında tüm futbolcular için kural, bütün kulüplerin oy birliğiyle kabul edilmiştir” dedi.
74
Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde Spor Toto Süper Lig’deki kulüplerin başkan veya yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Toplantısı, yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü.

Toplantının ardından açıklama yapan TFF Başkanı Demirören, “10 gün önce açıkladığımız yabancı kuralı, aslında tüm futbolcular için kural, bütün kulüplerin oy birliğiyle kabul edilmiştir. 20015-2016 sezonuyla başlayarak 4 sene olarak aynen devam edecektir” diye konuştu.

Demirören, 3’üncü sene sonunda tekrar bir araya gelerek sürecin uzatılması ya da uzatılmaması ile ilgili Kulüpler Birliğinden görüş alacaklarını, 4’üncü senenin sonu için karar verileceğinin altını çizerek, alınan kararın Türk futboluna hayırlı olmasını diledi.

– Göksel Gümüşdağ

Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da bir önceki toplantıda bütün kulüp başkanları kampta olacağı için toplantının Antalya’da yapılması kararının alındığını belirtti.

Toplantıda hem yabancı oyuncu konusunda detayların hem de ilk yarının değerlendirilmesinin yapıldığını dile getiren Gümüşdağ, kulüplerin mali yapıları ile ilgili Finansal Yapılandırma Komitesi Başkanı Hüsnü Güreli’nin sunum yaptığını anlattı.

Gümüşdağ, mali yapı konusunda hiç vakit kaybetmeden yol almaları gerektiğini vurgulayarak, 15-20 gün içerisinde finansçılar, kulüplerde finanstan sorumlu profesyoneller ve yetkili başkan ve ikinci başkanların katılacağı bir konferans yapılacağını ifade etti.

Bugünkü toplantının yaklaşık 2 saat sürdüğünü kaydeden Gümüşdağ, şöyle konuştu:

“Çok önemli kararlar alıyoruz. Federasyonla beşinci toplantımız. Tüm kulüpler bir arada, konuşuyoruz, tartışıyoruz, gerçekten güzel kararlar alıyoruz. Sayın Başkanın açıkladığı gibi yabancı oyuncu kararı, katılanların tamamının oluruyla kabul edildi. İkinci karar da 4 yıllık süre. Bu dört yıla TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı olarak hep beraber karar verdik. 3’üncü yılda bunu tekrar değerlendireceğiz. 2019-2020 sezonuna kadar bu karar TFF tarafından, Kulüpler Birliği tarafından da değiştirilmeyecek. Türk futbolu için hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Kaynak: TrtHaber

Bir önceki yazımız olan Altında yeni rekor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner