Tuğrul Türkeş’ten Devlet Bahçeli’ye Sert Sözler

Ağu 27th, 2015

tugrullturkess

7 Haziran 2015’te alınan seçim sonuçları nedeniyle kurulmayan hükümet Türkiye’yi hem siyasî hem de ekonomik açıdan zorlamaya devam etmekte.Geçici hükümetin istifasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla seçim hükümetinin kurulması çalışmaları başlatıldı.Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP’siz hükümet için CHP ve MHP’ye çağrıda bulunmuş,her iki partininde üye vermeyeceklerini belirtmeleri üzerine HDP’li mecburî bir seçenek masaya yatırılmıştı.Devlet Bahçeli’nin partisinden kimsenin bu hükümette yer almayacağını açıklamasına rağmen dün süprizbir haberle gündem adeta sarsıldı.MHP Ankara Milletvekili merhum Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş , Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bakanlık teklifini kabul ettiğini açıkladı.Partisinden bir anda aforoz edilen Tuğrul Türkeş, bu cesur adımıyla yaşanan zorlu süreçte devletine sahip çıkmasıyla herkesimden büyük alkış aldı.Dün partililerin hışmına uğrayan ve maalesef ”Şerefsizlikle” suçlanan Tuğrul Türkeş dik duruşu ve baskılara boyun eğmemesiyle Türk siyasî tarihine adını şerefle yazdırdı.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Tuğrul Türkeş’e yüklendiği ve partiden ihraç edileceğinin sinyallerinin verildiği konuşmasına bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan sert yanıt geldi.Davutoğlu sözlerinde: ” Sayın Bahçeli dün yaptığı açıklamada, bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken ‘Hayır, hayır, hayır’ diyenleri de yazacak. 

” Sayın Bahçeli’nin tutumuna gelince …Bize millet ana muhalefet görevi verdi diyen Bahçeli’dir. Yeni fikirlere imkan vermeyen Bahçeli’dir. CHP ile görüşmelerde hedefe ulaşılamayınca Bahçeli ile görüşmede yaptığımız 4 teklife hayır diyeceğini söylemiştir. Müzakereye başlamadan ‘Sayın Başbakan sizinle koalisyon kurmayız, azınlık hükümetine destek vermeyiz, erken seçime destek vermeyiz’ Tüm formülleri hayır diyen Bahçeli’dir. Meclis içinde her ihtimale sayın Bahçeli hayır demiştir. Gelin birlikte hayırlı yola çıkalım dedik. Şerin tersi anlamında hayırlı yol dedik ama Bahçeli yanlış anladı herhalde ret anlamında hayır dedi.

Evet diyen Sayın Tuğrul Türkeş’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, Anayasa’nın gereğini, siyasi ahlakın ve böyle bir kritik dönemde devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş’e bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Türkeş büyük baskı altına alında, dirayetle direndi. Sayın Bahçeli dün yaptığı açıklamada, bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken ‘Hayır, hayır, hayır’ diyenleri de yazacak.” dedi.

Tuğrul Türkeş’se gazeteci Murat Çelik’le yaptığı telefon görüşmesinde gelen tepkilere değindi.Türkeş gazeteci Murat Çelik’e : ” Herşey tamam da devlet sahipsiz mi kalsın? ” dedi. Türkeş ” Tabii canım, seçilene hain diyecekler. Ama tabii, yani, bir de şu var ki; devlet de sahipsiz iki buçuk aydır. (Bunu yazma da…)* Onu yapmayalım, bunu yapmayalım; tamam da, ondan sonra da şu anda, iki buçuk aydır Türkiye’de bir siyasi iktidar yok.” açıklamalarında bulundu.

Bir önceki yazımız olan Ece Erken Yine Şaşırttı başlıklı makalemizde boşanma, boşanma haberleri ve Çeşme hakkında bilgiler verilmektedir.

No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner