Timur Vural Hayatı, Yaşamı

May 5th, 2015

Aynı dönemde Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümünde piyano ve armoni eğitimi üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlayıp 2004 yılında mezun olmuştur. Burada H.Ü. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bilge ÇİVRİL ile piyano çalışmış armoni konulu tezini ise Prof. Dr Ayşe Meral TÖREYİN ile tamamlamıştır.2005 yılında İtalya Siena’daki “Accademia Musicale Chigiana”da orkestra şefliği programını tamamlayıp yurduna dönmüştür. Bu program sırasında Ünlü orkestra şefi Gianluigi Gelmetti’nin sınıfında, Sofia Festival Orkestrası’nı yönetme imkânı bulmuştur. Yine aynı yıl Hacettepe Konservatuarı öğrenci korosu ile konservatuarın kuruluş yıldönümünde konser vermiştir. 2005 Yılı nisan ayında kültür bakanlığı devlet çoksesli korosunu mini bir konserde yönetmiştir.

1979 Ankara doğumlu olan Timur VURAL 1993 yılında Askeri mızıka okuluna girmiş, burada solfej, dikte, saksafon ve armoni eğitimi alıp 1996 yılında birincilikle mezun olmuştur.Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı bando şefliği bölümünü kazanan Vural, burada Burhan ÖNDER ile bestecilik, armoni, orkestrasyon, kontrpuan ve form bilgisi, Nuran TAŞPINAR’ la piyano, İbrahim YAZICI ile şeflik çalışmaları yapıp 2000 yılında birincilik derecesiyle Konservatuardan mezun olmuştur.2000-2002 yılları arasında görev yaptığı bandolarla çeşitli klasik müzik konserleri veren Vural, 2002 yılında H.Ü. Devlet Konservatuarı Orkestra ve Koro Şefliği Programını kazanmıştır.Burada Prof. Erol ERDİNÇ, Prof. Rengim GÖKMEN ile şeflik, Turgay ERDENER ile bestecilik çalışmalarını tamamlayıp bu bölümü 2005 yılında Hacettepe Akademik Senfoni orkestrası ile yaptığı konserle tamamlamıştır.

Bir önceki yazımız olan Tom Hanks Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner