Thomas Henry Huxley Hayatı, Yaşamı

Haz 6th, 2015

Donanmasında çalışırken , Avustralya ile Yeni Gine arasındaki bölgeye gittiğinde, deniz anası ve başka deniz canlılarını toplamaya ve incelemeye başladı.31 yıl süreyle Kraliyet Madencilik Okulu’nda ders verdi ve bilimsel araştırmalarla uğraştı. Karşılaştırmalı anatomi ve mikroskop kullanma tekniği konusunda uzmanlaştı. Biyoloji öğretimine laboratuar yöntemini getirdi.

4 Mayıs 1825 yılında İngiltere’de doğdu.Kuşların bu gün hala geçerli olan sınıflandırmasını yapmış, jeolojik devirler boyunca dünyada yaşamış canlılar üzerine araştırmalar yapmıştır.Charles Darwin’in de yakın arkadaşı ve evrim teorisi savunucusudur. Charles Darwin’in genellikle tartışmalardan kaçınmasına karşın Thomas Huxley evrimin ateşli bir savunucusu olmuştur. Bununla birlikte agnostizm (bilinemezcilik) kelimesini ilk kullananda Huxley olmuştur.Babası bir matematik öğretmeni olan Huxley Londra yakınlarındaki Ealing’de doğdu. Londra Üniversitesi’nde tıp öğretimi gördükten sonra İngiliz donanmasında dört yıl cerrahlık yaptı.

Bir önceki yazımız olan Tahsin Şahinkaya Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner