THK’yı Cezaevinden Yönetiyor

Mar 26th, 2015

02158

TÜRK Hava Kurumu’nda usülsüzlük iddialarıyla yürütülen soruştırma kapsamında tutuklanan eski THK Başkanı Osman Yıldırım’ın Sincan Cezaevi’nden THK Vakfı ve Üniversitesi’ni mektuplarla yönetmeye çalıştığı ortaya çıktı. Halen THK Vakfı Başkanı olarak görünen Yıldırım’ın kendine yakın isimlerden seçtiği THK Vakfı yönetimine yaklaşık 5 aydır cezaevinden talimatlar yağdırarak üviversite yönetimine müdahale ettiği iddia edildi. Yıldırım, ayrıca bir bankaya mektup yazarak kendi imzası olmadan ödeme yapılmamasını istedi.
“VEKALETİMİ GERİ ALIYORUM”
Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Osman Yıldırım tarafından THK Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdiği mektupta, THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak verdiği vekaleti iptal ettiğini yazdı. Bundan sonra Mütevelli Heyet Başkanının yetkisinde olan tüm yazıları üniversite avukatları tarafından imzaya getirileceği ve kendisinin imzalamadığı hiçbir yazının devlet kurumlarına gönderilemeyeceğini belirtti. Yıldırım, ayrıca vekalet verdiği dönemde yapılan işlemler hakkında yönetmeliğe uygun olmayan işlem ve icraatlar konusunda tarafınca değerlendirme yapıldıktan sonra yasal işlem başlatılacağını yazdı.
BANKAYA ÖDEME YAPMA TALİMATI
Osman Yıldırım tarafından özel bir bankanın Şaşmaz Şube Müdürlüğü’ne gönderilen mektupta ise kendi imzası olmadan ödeme yapılmamasını istedi. Yıldırım’ın el yazısı ve imzasını içeren mektupta kendisinin Mütevelli Heyet Başkanı olduğu ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin hiçbir ödemesinin imzası olmadan yapılmamasını talep ettiği ve böylece THK Üniversitesi’ni çalışanlarının maaşının ödenmesini engelleyerek THK Üniversitesi’ni işlevsizleştirmeyi amaçladığı görüldü.
AKRABALARINI KAYIRMAYA DEVAM EDİYOR
Osman Yıldırım’ın cezaevi’ndeki koğuşunda akrabalarına kıyak çekmeye devam etmesi dikkat çeken başka bir konu oldu. Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Osman Yıldırım tarafından gönderilen 04 Şubat 2015 tarihli mektupta ise, “THK Üniversitesi’ni ağabeyim kurdu. Hapisten çıkacak geri dönüp başa geçecek” diyen kardeşi İbrahim Yıldırım’ı THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Başdanışmanlığına ataması THK Vakfı ve bağlı kuruluşlarında ayyuka çıkan akrabalık ilişkilerinin hapishanede bile devam ettirildiğinin en büyük kanıtı oldu.
PARALEL HEYET ATADI
Yıldırım, THK vakfı aracılığıyla halen THK Üniversitesi’nin görevdeki mütevelli heyeti ve rektörünün yerine de yeni heyet ve rektör atadı. Yıldırım, THK Genel Başkanlığı yarışında da desteklediği, ancak kazanmasını sağlayamadığı Tacettin Güçer’i üniversitenin mütevelli heyet başkanı olarak atadı. Güçer’in, Yıldırım’ın eşi Sultan Yıldırım’ın estetik operasyonlarını yaptığı iddiası gündeme gelmişti.

Bir önceki yazımız olan Araplar Ortak Ordu Kuruyor başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner