Tekin Acar Hayatı, Yaşamı

Haz 6th, 2015

Tekin Acar, ortaokul yıllarında aile bütçesine katkı ve okul masraflarını karşılamak için yaz tatillerinde gazete, mısır ve su sattı. Lise yıllarında ise garsonluk, sıvacı ustalığı, Ziraat Fakültesi`nde santral memurluğu ve teknik ressamlık yaptı.Yüksek tahsilini gece yaptığı için 1972 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`nün memur sınavını kazanıp, spor teşkilatında işe başladı. Spor federasyonlarında ve muhasebe servislerinde çalıştı. Görevi gereği yaptığı seyahatlerde Türkiye`yi baştan sona tanıma imkanı buldu. Yurtdışında birçok organizasyona katıldı. Bisiklet Federasyonu Genel Sekreterliği görevini uzun yıllar sürdürdü. 12 Eylül 1980 öncesi ve sonrası yaşanan gelişmelerden dolayı 1979 yılında görevinden istifa etti.

1953 yılında Erzurum`un Aşkale İlçesi Sos Köyü`nde doğdu. Ailesi 1954 yılında Ankara`ya taşındı. İlkokulu İncirli İlkokulu`nda bitirdi. Etlik Ortaokulu, Yıldırım Beyazıt Lisesi ile devam eden tahsil hayatı Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Dış Ticaret Turizm Bölümü`nden 1975 yılında mezun olması ile sona erdi. Lise tahsili sırasında MEB Ankara Akşam Sanat Okulu`nda 3 yıl süreyle teknik resim kurslarına katıldı. 1971 yılında pekiyi derece ile diplomasını aldı. Askerliğini yedek subay olarak Ankara Muhafız Gücü`nde yaptı. Babası inşaat ustası, annesi ev hanımı olmasına rağmen, ailesi 3 erkek ve 1 kız çocuklarının okuması için her türlü fedakarlığı yaptı.

Bir önceki yazımız olan Tevfik Paşa Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner