Tahsin Şahinkaya Hayatı, Yaşamı

Haz 6th, 2015

1955 yılında girdiği Hava Harp Akademisi’nden 1957 yılında mezun olmuş ve 3′üncü Hava Kuvveti İstihbarat Bşk.Lığı Foto Kıymetlendirme Sb.Lığına atanmıştır. 1964 yılında Napoli Aırsouth Karargahına Eğt.Tat.Ve Kıy.D. Başkanı olarak atanmış ve 1966 yılında yurda dönmüştür.1965 yılında Tuğgeneralliğe yükselerek 6′ncı Ana Jet Üs K.Lığı’na, 1969 yılında Tümgeneralliğe terfi ederek Hava Harp Akademisi Komutanlığı’na, 1971’de Hv.K.K.Lığı Harekat D.Bşk.Lığına, 1972 yılında Hava Harp Okulu Komutanlığı’na atanmıştır.

1925 yılında Merzifon’da doğmuştur. 1943 Yılında Harp Okulu’ndan Asteğmen rütbesi ile mezun olmuştur. Çankırı Piyade Atış Okulu’nda Piyadecilik Stajını tamamlayarak Eskişehir Hava Okulu’nda uçuş eğitimine başlamış, 1944’de Pilotaj Eğitimi için ABD’ne Uçuş Okulu’na gönderilmiştir. Burada Özel Keşif Kursunu da bitirerek Uçucu Teğmen olarak 1946 yılında yurda dönmüş ve Eskişehir Hava Okulu’na atanmıştır.1949 yılında tekrar ABD’ne gönderilmiş, dönüşte Eskişehir’de Hava Fotoğraf Okulu’nu kurmuştur.

Bir önceki yazımız olan Tekin Acar Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner