Şerif Benekçi Hayatı, Yaşamı

Nis 1st, 2014

29 Eylül 1950 tarihinde Kütahya’nın Gediz ilçesinin Muhipler Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Ankara İmam-Hatip Okulu’nun orta kısmını parasız yatılı olarak okudu. Kütahya Lisesi’ni bitirdikten sonra yüksek öğrenim için gittiği Almanya’da bir süre kaldı. Goethe Enstitüsü’ne devam etti, daha sonra yurda döndü.

ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültelerine devam ettiyse de bitirmeden ayrıldı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Bilimler Önlisans Programını bitirdi.

DİE’de tercüman ve anketörlük, Gümrük ve Tekel Bakanlığı’nda idare müdürlüğü yaptı. Bir süre özel sektörde çalıştı. Tekrar devlet memurluğuna dönüp İstanbul’da on dört yıl İmam-Hatiplik yaptı. Memuriyetinin son yedi yılında DPÜ’de önce Meslek Yüksekokulu Sekreterliği, ardından Bilgi İşlem Dairesi Şube Müdürlüğü yaptı. 2005 yılında emekliye ayrıldı.

Yazı hayatına lise birinci sınıfta (1970) başladı. Yazarın ilk romanı olan ‘Dikenli Topraklar’ Kütahya’da Dumlupınar gazetesinde tefrika edildi.
1977 yılında bir yayınevinin açtığı roman yarışmasında üçüncü teşvik ödülü aldı. Türk Edebiyatı, Devlet, Töre gibi dergilerde deneme ve hikayeleri yayınlandı.

Türk dili ve edebiyatı üzerine yaptığı beş ayrı çalışması, İngilizce’den bir roman çevirisi ve siyer kitabı ile ‘Orhan Ardıçlı’ müstearıyla yayımlanmış inceleme ve araştırmaları vardır.

Bir önceki yazımız olan Şeref Han Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner