Salih Yön Hayatı, Yaşamı

Ara 19th, 2014

1965 yılında Burdur’un Çeltikçi İlçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Çeltikçi’de, Lise öğrenimini Burdur Ticaret Lisesi’nde tamamladı. 1983 yılında Hava Teknik Okullar Komutanlığı İzmir’den mezun oldu ve Hv.K.K.lığı Pl.P.Bşk.lığı Bakanlıklar-ANKARA’ya atandı. 17 yıl burada görev yaptı. 2000 yılında 5.Ana Jet Üs K.lığı Merzifon’a atandı.Burada Hava Lojmanlarında kendisi tarafından kurulan, Resim Atölyesine Resim Atölyesi Öğretmeni olarak atandı. Bu atölyede dört yıl görev yaptı ve Hava Üssü Personeline, eş ve çocuklarına gündüz, gece ve hafta sonu kursları olmak üzere resim eğitimi verdi.Ayrıca atandığı Merzifon’da, 1939 yılında inşa edilmiş iki katlı tarihi bir binanın restorasyonunu, tamamen kişisel imkanlarıyla yaptırarak Sanat Merkezi haline getirdi. ATAÇAĞ SANAT MERKEZİ (Atölye & Galeri) adı altında açtığı Sanat Merkezi, aynı zamanda Merzifon’un tarihinde açılan ilk Sanat Merkezi olmasının yanı sıra, Amasya İlinin de tek özel sanat merkezi olma özelliğini taşıyor.
Salih YÖN, Aralık 2003′de emekliliğine bir yıl kala Hava Kuvvetleri’ndeki görevinden istifa ederek ayrıldı ve Antalya’ya yerleşti. Antalya’da SALİH YÖN SANAT EVİ (Atölye & Galeri)’ni kurdu. Sanat çalışmalarını SALİH YÖN SANAT EVİ (Atölye & Galeri)’nde sürdürmektedir.Resim çalışmalarına ilkokul yıllarında başladı ve çeşitli yarışmalarda ödüller aldı. Çalışmalarını Ankara’da görevli olduğu yıllarda geniş bir sanat çevresinde bulunmanın etkisiyle geliştirdi. Çalışmalarına 2 yıl Ressam Hikmet ÇETİNKAYA ve 2 yıl Ressam Sabri AKÇA atölyelerinde devam etti.

Bir önceki yazımız olan Selim Yıldız Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner