Şakir Selimov Hayatı, Yaşamı

Mar 25th, 2014

Son dönem Kırım şairleri içinde en önemli yerlerden birini işgal eden Şakir Selimov (1942), halkından hiçbir dönemde kopmamış, onun bütün problemlerini, meselelerini yüreğinin derinliklerin de hissetmiş, bu özelliğiyle de milletine tercüman olmuştur. Şair 1987 yılında yazdığı “Bar Küçnen” adlı manzumesi ile sürgünde yaşayan bu milleti bağışladıklarını ilan ettikleri halde çıkan gazete ve dergilerde tek bir harfin bile hesabını soran zihniyete baş kaldırmış ve bu isyanı başarılı olmuştur.
Şakir Selim’in ilk eseri “Akbardak” (1974) adlı şiir kitabıdır. Şair bu eserde yer alan şiirlerinde, ideallerine sadık kalarak, bunlar için sonuna kadar mücadele edenlerin hiçbir zaman unutulmayacaklarını işlemektedir.

“Duygularım” (1979), “Sevgi Alevi” (1981), “Uyanuv” (1986), “Tüşünce” (1997) isimli şiir kitapları da, şairin lirik şiirinin temsilcilerinden olduğu göstermektedir.

Bir önceki yazımız olan Şakir Kocabaş Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner