Rasim Kale Hayatı, Yaşamı

Ağu 17th, 2014

17 Ağustos 1956 yılında Trabzon’da doğdu. İlkokulu Rize’de, orta öğrenimini Bartın Lisesi’nde tamamladı. 1978- 79 Haziran döneminde İstanbul Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi’nden Yönetim Bilimleri asıl ve Tenis yardımcı ihtisas dallarından mezun oldu.1981- 85 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi işletme özel master programı ile Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor master programını tamamladı.1985- 92 akademik yılları arasında Almanya Mainz- Johannes Gutenberg- Üniversitesi’nde Spor Bilimleri alanında Prof. Dr. med. Klaus Jung’un danışmanlığında spor tıp asıl, spor sosyolojisi ve hareket/ antrenman bilimleri yan dallarında Doktora çalışması yaptı. Doktora tez konusu: “1000- Km- Koşunun Etkileri” idi. Bu yıllarda Doktora çalışmasının yanı sıra birçok kurs ve seminerlere katıldı. Rheinland- Pfalz Eyaleti, Eyalet Spor Birliği’ nde “Yabancıların Entegrasyonu” ile ilgili özel komisyon üyesi olarak görev yaptı.Mainz Türk Gücü ve SWV Futbol Kulüplerinde antrenör olarak çalıştı. 25 Kasım 1991 yılında girdiği doktora sınavını başararak spor bilimleri doktoru [Dr. Sportwiss.] ünvanını aldı.
1991 yılı Aralık ayında Türkiye’ye döndü. Sırasıyla, Marmara Üniversitesi, İTÜ, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde çalıştı. 21 Ekim 1994 yılında Doçent oldu. 21 Nisan 2000 yılında ise; KTÜ Rektörlüğü tarafından Profesörlüğe yükseltildi.

Bir önceki yazımız olan Rahmi Pehlivanlı Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner