Patatesli İçli Köfte Nasıl Yapılır

May 11th, 2014

İçi İçin: Patatesleri haşlayalım.Kabuklarını soyup rendeleyelim.Soğanları yemeklik doğrayıp,sıvı yağda pembeleştirelim.Salçayı ilave edip,bir dakika daha kavuralım.Ardından ,incecik doğranmış patatesleri ve maydanozu ilave edelim.Tuz ve biberini ayarlayarak ateşten alalım.Daha sonra kullanmak üzere bekletelim.İnce bulguru yeterince sıcak su ile ıslatalım.(kısırlık bulgur ıslatır gibi).Bulgur şişince,içine unu,yumurtayı ve tuzu ,ilave ederek uzun süre yoğuralım.
Köfte hamurundan cevizden biraz daha irice parçalar koparıp önce elimizi ıslatarak yuvarlayalım.Sonra işaret parmağımız yardımıyla döndüre döndüre köftenin içini oyalım.Mümkün olduğunca ince oymaya özen gösterelim.Patatesli içten yeterince koyup,köftenin ağız kısmını büzerek kapatalım(köftenin içine çok fazla patatesli harç doldurulmaz.yoksa pişerken çatlar).Bir tencereye yeterince su doldurup kaynatalım.Köfteleri kaynayan suya atıp,5-6 dk haşlayalım. Delikli kepçe ile çıkartalım.
Köfteleri dilersek kızartalım.Sosu için,salçayı sıvı yağda iki dk.kavuralım.Pul biber ilave ederek,ateşten alalım.Bu sosu ,köftelerin üzerine gezdirerek servis yapalım.
Not: Bazı yörelerde ?simit? adı verilen, çiğ köftelik bulgurdan daha ince ve daha kepekli olan bir bulgurla yapılır.

Bir önceki yazımız olan Patatesli Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner