Paco de Lucia Hayatı, Yaşamı

Ağu 16th, 2014

Paco de Lucia, gerçek ismiyle Francisco Sanchez Gomez 21 Aralık 1947 yılında İspanya’nın güneyinde, Cadiz iline bağlı Algeciras’da doğdu.Yeni nesil gitaristler arasından en önemlilerinden biri olarak kabul edilen Paco de Lucia, flamenkoyu, caz, blues ve rock ritmi ile buluşturmuştu.1958 yılında onbir yaşında ilk defa radyoya (Radio Algeciras) çıktı. Bir yıl sonra prestijli Jerez flamenko yarışmasında özel ödül aldı. 1961 yılında dansçı José Greco’nun flamenko grubuyla turneye çıktı ve çeşitli ülkelerde konserlere katıldı.1967′de ilk solo albümünü yayımladı: La Fabulosa Guitarra de Paco de Lucía.
1968 ile 1977 arasında dostu ve Yeni Flamenko müzisyeni Camarón de la Isla (Camaron) ile verimli bir işbirliği gerçekleştirdi. İkili birlikte on albüm doldurdu.1969 yılında “Fantasia Flamenca” albümüne imza atan Lucia, 1973′te kendisini dünyaca ünlü hale getiren “Entre Dos Aguas” şarkısını çıkartmıştı.Lucia, Levent Yüksel tarafından seslendirilen “Tuana” şarkısının da bestecisiydi..John Mc Laughlin, Larry Coryell ve Al di Meola gibi caz dünyasının ünlü isimleriyle birlikte birçok konser gerçekleştirdi.

Bir önceki yazımız olan Pixies Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner