Nazan Öncel Hayatı, Yaşamı

Tem 8th, 2014

6 Şubat 1956 tarihinde Karşıyaka, İzmir’de doğdu. 5 yaşında Acı Tesadüf adlı bir filmde oynadı. Gitar çalmayı erken yaşlarda öğrendi, daha sonra İzmir Konservatuarı`ndan mezun oldu.1976`da İzmir Radyosu`nun düzenlediği yarışmada birinci olan Öncel, ilk 45liğini 22 yaşındayken 1978`de çıkardı. “Sana kul köle olmuştum” ve “Kader bu çekeceksin” adlı iki parçadan oluşuyordu. O sıralarda müzik dünyasında yeni bir İzmirli olarak lanse edilen genç Nazan Öncel, 1980`de Hırçın Kız ve 1981`de Neden adlı 2 özgün bestesiyle Eurovision Şarkı Yarışması elemelerine katıldı ve ilk 15`e girme başarısını gösterdi.1980 yılında kendi parçalarının yanında bilinen arabesk ve alaturka eserleri de yorumladığı ilk uzunçaları Yağmur Duası`nı Tempo Plak`tan yayımladı. Televizyonlarda daha sık görünmeye, çeşitli yerlerde program yapmaya başladı. İzmir`de yaşamasından dolayı sık sık İstanbul`a seyahat ediyordu. 1983 yılında Bursa Çelik Palas`ta program yapması ve yılbaşı balosunda Tanju Okan gibi bir isimle aynı sahneye çıkması kısa sürede aldığı mesafeyi göstermesi açısından yararlıdır.
1984 yılında müziğe ara veren ve 8 yıl bir şirkette sekreterlik yapan Nazan Öncel, 1992 yılında nihayet şeytanın bacağını kırmayı başardı ve o yıl Bir Hadise Var albümüyle Türkiye çapında ünlü oldu. 2 yıl sonra Ben Böyle Aşk Görmedim albümüyle çıkışını sürdüren sanatçı, 1995′te çıkardığı Göç albümüyle romantik şarkılarla gönüllerde taht kurdu. Ama 1996 yılında çıkardığı Sokak Kızı albümüyle tarzını sertleştirdi ve bu tarzı 1999′da yayınlanan Demir Leblebi albümünde sürdürdü. Ama bu iki albümü çok satmayınca 2004 yılına kadar ara verdi ve o yıl Yan Yana Fotoğraf Çektirelim albümünü çıkardı. Bu albümü, sanatçının en çok satan albümü oldu.

Bir önceki yazımız olan Nicole Scherzinger Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner