Naci Gümüş Hayatı, Yaşamı

Tem 15th, 2014

1951 Ergani doğumlu. İlk, Orta, Lise ve Öğretmen Okulunu Ergani’de bitirdi. En son bitirdiği okul Anadolu Üniversitesi Türkçe Bölümü Lisans Tamamlama.Hatay, Elazığ ve İzmir illerinde 15 yıl aralıksız Köy öğretmenliği yaptı. 1976 yılından bu yana İzmir ilinde değişik okullarda öğretmenlik ve 10 yıl müdürlük görevinde bulunan Naci Gümüş; kültür, sanat ve edebiyat çalışmalarına Ortaokul sıralarında başladı.Şiir, makale, hikaye, deneme, İnceleme-araştırma yazıları ve desenleri; Türk Edebiyatı, Hisar, Fikir ve Sanatta Hareket, Mavera, Sızıntı, Kırkikindi, Yağmur, Yeniden inkişaf, İzmir İzmir, Yeni dergi, Yediiklim, AyVakti ve Millî Eğitim dergilerinde/ Ergani, Çiğli, Millî Hakimiyet (Yerel Gazeteler), Yeni Devir, Ortadoğu, Zaman ve Yeni Şafak gazetelerinde yayınlandı.1968 yılında Ankara’da münteşir Ülkemiz adlı bilim ve kültür dergisinin açmış olduğu şiir yarışmasında liselerarası kategoride şiirde, 1982 yılında Sızıntı dergisinin açtığı yazı yarışmasında “inceleme-araştırma” da, 1991 yılında Milli Eğitimin açmış olduğu “Öğretmenler arası hikaye yarışması” nda hikayede, Eğitim-Bir-Sen tarafından 2005 yılında “Öğretmenler” arasında düzenlenen “Öğretmenlik Hatıraları” Yarışmasında da İzmir ilinde Birincilik ödülleri alan Naci Gümüş; 2000 yılında yayına soktuğu Gönül Sitesi” isimli Web sitesi de 2001 İnternet kalite Ödülü aldı.
17 Ocak 1996 tarihinde İzmir Konak Eşrefpaşa Zafer Müfredat ilköğretim Okulu müdürü iken emekliye ayrıldı. Tam bir yıl aradan sonra sevdiği mesleğine açıktan atama ile yeniden başladı. 17 Ocak 1997 tarihinden beri öğretmenlik görevine halen devam eden Naci Gümüş evli ve 3 çocuk babasıdır. İzmirde 23 Kasım 2007 Tarihinde açışlı yapılan İl Türk Eğitim Tarihi ve Teknoloji Müzesinin de Kurucu Müdürüdür.

Bir önceki yazımız olan Nihat Kabanlı Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner