İngiltere’de Muhafazakar Parti Kazandı

May 8th, 2015

54

SANDIK ÇIKIŞ ANKETİ SONUCU
BBC, Sky News ve ITV’nin yaptırdığı sandık çıkış anketi ise Muhafazakar Parti’nin 316 sandalye çıkaracağına işaret ediyor. Bu ankete göre, Ed Miliband liderliğindeki merkez sol eğilimli İşçi Partisi ise Avam Kamarası’ndaki 650 sandalyeden 239’unu alacak.
Sandık çıkış anketi, seçimlerden kaç milletvekili çıkaracağı en çok merak edilen partilerden biri olan İskoç Ulusal Partisi’nin ise 58 sandalye kazanacağını öngörüyor. Aynı ankete göre; koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokratlar 10, Galler Ulusal Partisi 4, Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) 2, Yeşiller 2, diğer partiler ise 19 sandalye sahibi olacak. Bu sonuçlara göre, Muhafazakar Parti lideri Cameron, koalisyon arayışına gidecek.
SEÇİM ÖNCESİ KAFA KAFAYA GÖSTERİLİYORDU
Seçim öncesi anketlerde Muhafazakar Parti ve İşçi Partisi kafa kafaya gösteriliyordu. Ancak sandık çıkış anketi, İşçi Partisi’ni hüsrana uğrattı. Sonuçları yorumlayan İşçi Partisi lideri Ed Miliband, “Bizim için oldukça moral bozucu ve zor bir geceydi” dedi. Seçimlerin bir diğer kaybedeni de Liberal Demokratlar oldu. Hem Miliband hem de Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg’in bu sonuçların ardından istifa edebileceği konuşuluyor.

İngiltere, İskoçya ve Galler’deki genel seçimlerde oyların yüzde 80’den fazlası sayıldı. BBC’nin yaptığı hesaplamaya göre, Başbakan David Cameron liderliğindeki merkez sağ eğilimli Muhafazakar Parti seçimler sonucunda tek başına hükümet kurabilecek. Seçim barajının olmadığı parlamentoda Muhafazakar Parti’nin 329 vekille temsil edilmesi bekleniyor.
İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da, 650 bölgeden 613’ünde oylar sayıldı. Milletvekili dağılımı şöyle:
Muhafazakar Parti: 304
İşçi Partisi: 222
İskoç Ulusal Partisi: 56
Demokratik Birlik Partisi: 8
Liberal Demokratlar: 8
Diğer partiler: 15
Oyların yüzde olarak dağılımı ise şu şekilde:
Muhafazakar Parti 36.4
İşçi Partisi 30.7
UKIP 12.5
Liberal Demokratlar 7.8
İskoç Ulusal Partisi 5.0
Yeşil Parti 3.7
BBC’nin hesabına göre, Muhafazakar Parti büyük bir sürpriz yaparak Avam Kamarası’nda 329 sandalyeye sahip olacak. Normal şartlarda, bir partinin tek başına hükümet kurabilmesi için 326 vekil çıkarması gerekiyor. Ancak Kuzey İrlanda’daki Sinn Fein partisinden vekiller parlamentoyu boykot ederek Avam Kamarası’ndaki yerlerini almayacakları için Muhafazakar Parti’ye 323 sandalye dahi yetecekti.

Bir önceki yazımız olan Zeki Alasya hayatını kaybetti başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner