Ilgaz Zorlu Hayatı, Yaşamı

Mar 23rd, 2014

1969 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini, İstanbul’da tamamladı. 1990 yılında Bursa’da Uludağ Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1990-1991 yılları arasında Dr.Gad Nasi’nin yardımları ile Kudüs’te bir yıl süren araştırmalarda bulundu. Bu arada Sabetaycılığın önemli kaynaklarının muhafaza edildiği Ben Zwi Enstitüsü’nde incelemeler yaptı. Yavne Kibbutz’unda Yahudi Tarihi ve Kültürü konusunda eğitim gördü. Halen İstanbul’da yaşıyor.

Atatürk’ün ilk öğretmeni Şemsi Efendi’nin altıncı kuşaktan torunu. Sabetaycılık kosunda tartışmalara yol açan yazılarını önce Birikim, Tarih ve Toplum, Toplumsal Tarih ve Tiryaki dergilerinde yayınladı. Bilahare Evet Ben Selanikliyim adı altında kitaplaştırdı. 2000 yılı başlarında Zvi-Geyik Yayınevi’ni kurdu. Prof.Abraham Galante’nin Sabetey Sevi ve Sabetaycılığın Gelenekleri ve Mehmet Şevket Eygi’nin Yahudi Türkler yahut Sabetaycılar adlı kitaplarını neşretti.

Bir önceki yazımız olan Ibıray Altınsarı Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner