Hulusi Turgut Hayatı, Yaşamı

Mar 23rd, 2014

Değerli Kitap Dostları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne 50 yıldan beri hizmet verip, ülkeye dev eserler kazandıran Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel’le ilgili 2 ciltlik bir belgeseli, kültür hizmetine sunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Sayın Demirel’in 1949 yılı Nisan ayında, Elektrik İşleri Etüd İdaresi’de başlayan devlet hizmeti, 1999’da yarım asrı tamamladı. İnşaat Yüksek Mühendisi olarak Türk insanına hizmet vermeye koyulan Sayın Demirel, daha sonra Barajlar Dairesi Reisi, Devlet Su İşleri Genel Müdürü, Başbakan Yardımcısı Başbakan ve nihayet Türkiye Cumhurbaşkanı konumundaki çalışmaları ile başarasının zirvesine ulaştı.

Tükiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel 7 yılık görevini 16 Mayıs 2000’de tamamlıyor. 38 yıldan beri aktif siyasetin içerisinde bulunan Sayın Demirel, bu süre içinde ülke kalkınması ve insanların mutluluğu için dev projelere imzasını attı. 2000’li yılların başında da dünya liderlerinin duayeni konumuna ulaştı.

9. Cumhurbaşkanımızı’ın görev süresi dolmadan 40 gün önce, Türkiye’yi resmen ziyaret eden Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Johannes Rau, bakınız Sayın Demirel’i nasıl tarif ediyordu: “Sayın Cumhurbaşkanı, siz modern Türkiye’nin değişim sürecini simgelemektesiniz. Siz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün aşamalarını yaşadınız ve uzun dönemlerde yönetmen olarak şekillendirdiniz.

Bir önceki yazımız olan Hrant Dink Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner