Gürsel Tekin Hayatı

Mar 20th, 2014

1964 yılında, Ardahan’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Ardahan’da tamamladı. Ailesinin isteği üzerine, lise öğrenimine Kars’ta devam etti. Bu sırada siyasal düşüncesinin alt yapısını da oluşturmaya başladı. Savunduğu düşüncelerin “sosyal demokrasi”yle örtüştüğünü gördü. CHP Gençlik Kolları’nda faaliyet göstermeye başladı. 12 Eylül 1980 Darbesi’yle birlikte kesintiye uğrayan demokratik süreci, öğrenimini bitirmek ve teorik alt yapısını güçlendirmek için değerlendirdi. 1981 yılında, Kars Alpaslan Lisesi’nden mezun oldu. Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni kazandı. O dönemki siyasi ortam, öğrenimini tamamlamasına izin vermedi. Dönemin sosyo-ekonomik koşulları yüzünden ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. Darbenin etkilerinin ortadan kalkması ve yeniden sivil hayatın başlaması üzerine 1984 yılında kurulan Sosyal Demokrat Halkçı Parti’de (SODEP) görev aldı.

1984’te yeniden aktif olarak başladığı siyaset, 1986-87 yılları arasında askerlik görevi dolayısıyla kesintiye uğradı. İstanbul Kuleli Askeri Lisesi’nde vatani görevini tamamladı. Sivil hayata döner dönmez ticarete atıldı. Aynı dönemde SODEP’in kapanması üzerine SHP’ye üye oldu. 1989 yılında Kadıköy Belediyesi’nde, partisini Meclis Üyesi olarak temsil etti. Bir sonraki seçime kadar bu görevi yürüttü. 1994’teki seçimlerin ardından da aynı görevi üstlendi.

1995 yılında sosyal demokratlar CHP çatısı altında birleşti. Meclis Üyeliği görevini bu kimlik altında sürdürdü. 1994-1997 yılları arasında, Kadıköy Belediyesi Encümen Başkanlığı koltuğunda oturdu. 1997 yılında Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Bir önceki yazımız olan Gürsel Tekin Hayatı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner