Gazanfer Bilge Hayatı, Yaşamı

May 14th, 2014

1924 Yılında Kocaeli Karamürsel’de dünyaya geldi. 17 yaşında güreşe başladı.1946 yılı Stockholm İSVEÇ de Serbest stil 62 Kg da Avrupa da 1.1948 yılı Londra Olimpiyatlarında Serbest stil 62 Kg da 1.1953’ de güreşi bıraktı. Ticaret’le uğraşan Bilge Karamürsel’e büyük bir spor okulu açtı.Eşi Yıldız Hanım’la evli olan Gazanfer Bilge 1 çocuk babasıydı.Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi’nde karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Bilge, 85 yaşında hayatını kaybetti (20 Nisan 2008). Gazanfer Bilge’nin cenazesinin Kocaeli’nin Karamürsel İlçesine bağlı Dereköy Beldesi’nde defnedileceği açıklandı.
SABAH Gazetesi’nde Yayınlanan Söyleşiden: (Tarih: 07.01.2005)
Gazanfer Bilge, kimileri onu güreş yıllarından hatırlar kimileri otobüs şirketinden. Yaklaşık 20 gün önce tanıştık ünlü güreşçiyle. Müthiş heyecanlıydı. İstanbul’dan doğduğu yere, Karamürsel’e gidene kadar arabada konuştuk. 3 trilyon harcayarak yaptığı Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu’nun açılışına gidiyordu Gazanfer Bilge. Okullarda 930′u erkek 1550 öğrenci öğrenim görebilecek derken gururluydu. Her şeyin başı eğitim derken sesi titredi. “Çocukların okumaları lazım. 13 adet derslik yaptık. Ayrıca 60 bilgisayarlık bir başka dersliğimiz ve kütüphanemiz var.” Gazanfer Bilge’nin doğduğu ilçeye yaptıkları bu kadar da değil. Yaklaşık 19 dönüm arazisini sadece öğrenci yurdu yapılsın diye bağışlamış ünlü güreşçi. Yani 81 yaşında kendini tamamen çocuklara adamış. Gazanfer Bilge 1923 doğumlu. 17 yaşında güreşe başlamış. 1946 yalında Avrupa birincisi iki yıl sonra da Olimpiyat Şampiyonu olmuş. Gazanfer Bilge renkli bir kişilik. Sözü bitmiyor. Öyle tatlı anlatıyor ki dalıp gidiyorsunuz. Anı çok, malum yıl sonu reklamlardan yerimiz az, çok az…* Güreşe nasıl başladınız?
Aslında ben futbol oynardım. İyi de yüzücüyümdür, madalyalarım falan vardı sonra bir baktık yağlı güreşte daha iyi para var biz de oraya geçtik (gülüyor). Güreşmeye başlayınca bir daha bırakmadım. Sevdim bu sporu. Karşıma kimi çıkardılarsa yendim. Baktılar ki alayını yeniyorum bu sefer karşıma daha iyilerini çıkardılar ama yine yendim.

Bir önceki yazımız olan Göksel Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner