Fergie Hayatı, Yaşamı

May 11th, 2014

27 Mayıs 1975 yılında Kaliforniya, ABD’de doğdu.Sanat hayatına daha küçük yaştayken televizyon ekranlarında yayınlanan “Kids Incorporated” adlı programla başladı. Bu programda çizdiği ‘ghetto-funk’ tiplemesiyle akıllarda kalan Ferguson, 1985 senesinde “The Charlie Brown And The Snoopy Show” adlı animasyon filminde ‘Sally Brown’ karakterine ses verdi. “Kids Incorporated” dizisinden rol arkadaşları Renee Ilene Sandstrom ve Stefanie Ridel ile beraber “Wild Orchid” grubunu oluşturan sanatçı, bu grupla 1997 senesinde “Wild Orchid” ve 1998 senesinde “Oxygen” adlı iki albüme imza attı. 3. albüm “Fire”ın kayıtları sonrası grubun şirketi RCA, grupla olan anlaşmasını bitirirken, Stacy Ferguson’da gruptan ayrılma kararı aldı.
Wild Orchid sonrası uyuşturucu problemleri yaşayan Stacy Ferguson, 2003 senesinde Nickelodeon kanalında yayınlanan “Rocket Power” dizisinde ‘Shaffika’ adlı bir pop müzik yıldızının sesine hayat verdi.Aynı sene “Black Eyed Peas” grubunda Kim Hill’in yerini alan Ferguson, grubun 2003 senesindeki başarılı albümü “Elephunk”da bulunarak ismini müzik dünyasında daha çok duyurabilme şansı yakaladı.2005 senesinde Black Eyed Peas albümü “Monkey Business”in ardından 2006 senesinde “Poseidon” filmiyle sinema perdelerinde gözüken Fergie, aynı sene ilk solo albümü üzerinde çalışmaya başladı.2006 Eylül ayında “The Dutchess” adlı solo albümünü yayınlayan Fergie, bu albümde prodüktör olarak Black Eyed Peas grubundan ‘will.i.am’ ile birlikte çalıştı.Albüm sound olarak Black Eyed Peas albümlerini hatırlatırken, sanatçı bu albümle Amerika listelerinde 3 numara oldu. Albümde Ludacris, Cypress Hill’den B-Real ve Bob Marley’nin dul eşi Rita Marley ile ortak parçalara imza atan Fergie, albümden çıkarttığı ilk single “London Bridge” ile Amerika listelerinde 1 numara olmayı başardı.Albümün ikici single’ı FergaliciousBillboard Hot 100′de 2, Pop100 ‘de ise 1 numara oldu. Albümün üçüncü single’ı olan Glamorous’da Ludacris ile düet yapan Fergie, yine US Billboard’da 1 numara oldu. Albümün 4. single’ı Big Girls Don’t Cry ile Amerikan listelerinde 3 numaraya kadar yükseldi.

Bir önceki yazımız olan Faruk Ilgaz Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner