Edgar Manas Hayatı, Yaşamı

Mar 21st, 2014

12 Nisan 1875 tarihinde İstanbul’da doğdu. Aleksi Manas’ın oğludur. Babasının ölümünden sonra 13 yaşında İtalya’ya gitti. Beş yıl Venedik’teki Murad-Rapayelyan Koleji’nde okudu. Padova Konservatuvarı’nın kontrpuan ve füg bölümlerinden mezun oldu ve ‘maestro’ unvanını aldı. 1905 yılında İstanbul’a döndü. Union Française’in yeni kurulan Gallia korosuna yönetmen olarak atandı.

1912-1921 yılları arasında, Darül Elhan’da armoni, kontrpuan ve piyano hocalığı yaptı. 1923-1933 yılları arasında Belediye Konservatuarı’nda armoni ve kompozisyon dersleri verdi. Konservatuvar’ın kadınlar korosunun ve orkestrasının yönetmenliğini yaptı. 1937’de Patrikhane Meryem Ana Kilisesi’nin Koğtan Korosu’nun yönetmeni oldu ve yirmi yıl bu görevi yaptı. 1954 yılında Atlas Sineması’nda musiki hayatının 60’ıncı yıldönümü kutlandı. Ermeni okullarında solfej dersleri de verdi. Ayrıca İstiklal Marşı’nın orkestrasyonunu yaptı. Çoğu bugüne kadar hiç çalınmamış orkestra eserleri besteledi. 9 Mart 1964 tarihinde vefat etti.

Bir önceki yazımız olan Ece Erken Hayatı, Yaşamı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner