Domates Çorbasi Tarifi

Mar 27th, 2014

1 kaşık sıvıyağda unu kavurun.Rengi pembeleşince salçasını ve rendelenmiş domatesleri de ilave edin.Bir süre daha kavurduktan sonra blendr ile pürüzsüz hale getirin. Çekirdeklerinden iyice arınmasını istiyorsanız blendr yerine süzgeç kullanabilirsiniz.
Yeterince su koyup (önce 5-6 bardak su koyun, koyulaştıkça sıcak su ekleyerek istediğiniz kıvamı tutturun.) çorbanın altını kısarak kaynamaya bırakın. Arada bir karıştırmayı unutmayın.İstediğiniz kıvama gelince çorbayı ocaktan indirin. (kremalı yapmak istiyorsanız;çorbayı ocaktan indirmeden 2-3 dakika evvel kremasını ekleyip hızlıca karıştırın )Üzerine; tereyağını iyici kızdırıp nane ve fesleğen ilave ettiğiniz sosu dökün. Kaşar peyniri rendesi veya kıtır ekmeklerle servis edin.

-2 su bardağı aşurelik buğday
-1 su bardağı yeşil mercimek
-1 baş soğan
-100 gr kıyma
– tuz , nane
-10 bardak su
-2 kaşık sıvı yağ

Bir önceki yazımız olan Çatal Çorba Tarifi başlıklı makalemizde çatal, çatal çorba tarifi ve çorba çeşitleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner