Bulgur Pilavı Tarifi

Oca 16th, 2014

Ön hazırlık olarak bulguru ayıklayıp, birkaç su yıkadıktan sonra tel süzgece koyup suyunu iyice süzdürelim. Mantarları ince uzun dilimler halinde kesip limonlu suda haşlayalım. Süzgece alıp suyunun süzülmesini sağlayalım. Soğanları küçük doğrayalım. Tereyağını eritip soğanları ilave edelim ve soğanlar hafifçe pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyip yarım dakika daha kavuralım. Ardından doğranmış sivri biberleri ve bulgurları ekleyerek 2-3 dakika daha bulgurlar şeffaflaşana dek kavuralım. Domatesleri tavla irilğinde doğrayıp tencereye ilave edelim. Birkaç dakika daha kavurup, kaynar haldeki suyu, mantarları, haşlanmış bezelyeleri, tuzu ve karabiberi tencereye aktaralım. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım. Ağır ateşte, bulgurlar suyunu çekip üzeri göz göz olana dek pişirelim. Tencereyi ateşten alıp 15 dakika demlendirelim. Daha sonra servis yapalım.

Yarım kg. pilavlık bulgur
250 gr. kültür mantarı
2 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı salça
2-3 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
3 su bardağı sıcak su
100 gr. haşlanmış bezelye
Tuz, karabiber

Bir önceki yazımız olan Ali Paşa Pilavı Tarifi başlıklı makalemizde ali, Ali Paşa Pilavı Tarifi ve paşa hakkında bilgiler verilmektedir.

No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner