Bedelli Askerlik başvurusu nasıl yapılır

Ara 16th, 2014

6215485

1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 52’nci Maddesi gereğince, bedelli askerlik işlemlerinizi başlatmak üzeresiniz.

Bedelli askerlik müracaatınızın kabul edilebilmesi, iki işlem basamağından oluşmaktadır. Bu işlem basamakları;

1. E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alacağınız barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanınız ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedelin yatırılması gerekmektedir.

2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alacağınız üç (3) adet banka dekontu aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurmanız gerekmektedir.

Bedelli askerlik işlemlerinizin gerçekleştirilebilmesi için yukarıda belirtilen iki maddedeki işlemlerin yapılması gerekmektedir. Yukarıdaki iki maddede belirtilen işlemlerden sadece herhangi birinin yapılması ve diğer madde işlemlerinin yapılmaması halinde, bedelli askerlik başvuru işlemlerimin gerçekleştirilmeyeceğini biliyor ve bu hususta bilgilendirildiğimi kabul ediyorum.

Bedelli Askerlik hakkında merak edilen sorular ve cevapları

Bedelli askerlik yapmak için gerekli belgeler nelerdir?
Askerlik şubelerinden veya konsolosluklardan alacağınız ve üzerinde ödenecek tutar ile ödemenin yapılacağı banka bilgilerinin bulunduğu başvuru belgesi ile ödemenizi yaptıktan sonra, biri asıl üç kopya dekontu askerlik şubesine veya ilgili konsolosluğa teslim etmeniz yeterli oluyor. Sonrasında muafiyet belgesini aynı kurumlardan edinebiliyorsunuz.

Bedelli askerlik yapmak için nereye başvuruluyor?
Başvurular askerlik şubelerine, konsolosluklara ve cumhuriyet savcılıklarına şahsen yapılıyor. Başvurunuzda size üzerinde tutarın ve banka hesaplarının bulunduğu bir doküman veriliyor. Bu dokümanla ödemenizi gerçekleştirdikten sonra, bedelli askerlik tutarının tamamı veya yarısının ödendiğini gösteren biri asıl 3 nüsha dekontu teslim ettiğinizde başvurunuz tamamlanmış oluyor. Başvuruların yurtiçinde askerlik şubelerine, yurtdışında konsolosluklara şahsen yapılması gerekiyor, posta ve vekaletle yapılan başvurular kabul edilmiyor.

Bedelli Askerlik başvuruları başladı. Bedelli Askerlik yapmak isteyenlerin merak ettiği tüm soruların cevaplarını buradan öğrenebilirsiniz.

Bedelli Askerlik müjdesini veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan sonra heyecan tavan yaptı. İnternet başında Bedelli Askerlik için arama motorlarına yazanlar ne yapması gerektiğini öğrenmek için internet başından ayrılmadılar.

Bedelli Askerlik nasıl yapılır ?

Bedelli Askerlik yapmak isteyenler 18 Bin TL ödeyerek askerlik görevlerini yapmış olarak sayılacaklar. 1988 doğumlular ve öncesini kapsayan bedelli askerlik yapmak isteyenler internet üzerinden e devlet şifresiyle girerek rahatlıkla tüm bilgileri öğrenebilirler

Bir önceki yazımız olan Yalakadan Sanatçı Olmaz başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner