Araplar Ortak Ordu Kuruyor

Mar 26th, 2015

012547885

Arap Birliği bir süredir oluşturmayı tartıştığı ortak Arap ordusu fikrini, Yemen’deki Şii Husi ilerleyişi sonrasında hayata geçiriyor. Hazırlanan taslak, Cumartesi MIsır’da toplanacak Arap Birliği zirvesinde oylanacak.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞTÜ, KABUL EDİLDİ

Taslak ilk olarak Arap Birliği’ne üye ülkelerin dışişleri bakanları tarafında görüşülerek kabul edildi.

Oluşturulacak ortak gücün görevini, “terörle ve terör örgütlerinin faaliyetleri ile mücadele için acil müdahale etme, barışın korunması çalışmalarına destek verme, insani yardım faaliyetlerinin ve sivillerin güvenliğini sağlamanın yanı sıra güvenliği koruma ve Arap ülkeleri arasında karşılıklı bilgi paylaşımı konusunda işbirliği” olacak.

Taslak yarın Şarm Şeyh’te toplanacak Arap Birliği zirvesinde oylanacak.
Orta ordu önerisi Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen Arap Birliği 143. Dönem Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda da Genel Sekreter Nebil Arabi tarafından gündeme getirilmişti.
Arabi, “çeşitli meydan okumalar karşısında sergilenecek ortak Arap tavrını netleştirmenin vaktinin geldiğini” söylemişti.

HADİ RİYAD’DA

Cumhurbaşkanı Mansur Hadi Çarşamba günü Husilerin kuşatması altındaki Aden’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan ayrılarak açıklanmayan güvenli bir yerde saklanmıştı. Hadi, Cumartesi günü Şarm Şeyh’te Arap Birliği zirvesine katılacak. Zirve öncesinde konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Arabi, Şii Husileri kınayarak bunun bir darbe olduğunu söyledi.

Kaynak: sondakika.com

Bir önceki yazımız olan İstanbul'da elektrik kesintisi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner