Altında yeni rekor

Oca 16th, 2015

Küresel piyasalarda hızlanan “güvenli liman” alımlarıyla altının ons fiyatı hızlı bir tırmanışla 1,270 doları da aşarak dört aydan uzun sürenin zirvesine çıktı.
Hong Kong Borsası’nda bugünkü seansları 1,258 dolardan kapatan altın, Londra Borsası işlemlerinde hızla tırmandı ve öğle öncesi senslarda 1,260 dolara çıktı.
4745885
Özellikle İsviçre Merkez Bankası’nın adımı sonrası başlayan piyasalardaki dalgalanmadan korunmak isteyen yatırımcıların artan güvenli liman alımlarıyla altının onsu 1274.01 dolara kadar tırmandı.

Küresel piyasalardaki tırmanış Kapalıçarşı’ya da yansıdı ve çeyrek altın 163.50 liraya, gram altın da 94.80 liraya kadar yükseldi.

İsviçre Merkez Bankası dün aldığı sürpriz karar ile euro başına 1.20 frank olarak tuttuğu minimum kur uygulamasına son verdi ve mevduat faizini de yüzde “eksi” 0.75’e düşürdü. İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan, “Bu kaçınılmaz kararı daha fazla erteleyemezdik” dedi.
DHA

Bir önceki yazımız olan Ankara'da Camide Patlama başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner