Ali Paşa Pilavı Tarifi

Oca 16th, 2014

Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda bekletin. Bayat ekmeği ıslatıp yumuşayınca suyunu sıkın. Rendelenmiş soğan, kıyma, ekmek içi, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve köfteleri unlanmış tepsiye alın. Tepsiyi sallayarak köfteleri una bulayın. İki çorba kaşığı margarini tavada eritip köfteleri kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın. Patlıcanları alacalı soyup minik küpler halinde doğrayın. Tuz serpin ve 15-20 dakika bekletip bol suda yıkayın. Suyunu sıkıp kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Çam fıstığını tereyağı ile pembeleştirip ateşten alın. Dereotunu ince kıyın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Pilav tenceresinde 2 çorba kaşığı margarini eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Domatesi soyup ince ince doğrayın ve pirince ekleyip karıştırın. Kızarttığınız köfte, patlıcan ve fıstıkları ileve edin. Sıcak et suyunu döküp tuz ve karabiber serpin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin. Dereotunu da serpip pilavı ateşten alın.

Yarım kg. pilavlık bulgur
250 gr. kültür mantarı
2 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı salça
2-3 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
3 su bardağı sıcak su
100 gr. haşlanmış bezelye
Tuz
karabiber

Bir önceki yazımız olan Nohutlu Bulgur Pilavı Tarifi başlıklı makalemizde bulgur, nohut ve nohutlu hakkında bilgiler verilmektedir.

No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner