Akdoğan AK Parti oy oranını açıkladı

May 8th, 2015

89087

Akdoğan, Milliyet gazetesi yazarı Serpil Çevikcan’a konuştu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine baş koyduklarını, HDP’nin paralel yapı ile sıkı fıkı ilişkisinin faturasını mutlaka ödeyeceğini söyledi
AK PARTİ’NİN OYU

AK Parti’nin alternatifsizlikten dolayı insanları oy verdiği görüşüne katılmayan Akdoğan, “Bunları Ak Parti yapar” diye oy veriyor. Ak Parti’yle ilişki zoraki bir ilişki değil, güven ilişkisidir.” dedi.

“Herkes krallar gibi yaşamıyor ama düne kadar çok iyi mesafe alındı. Ve bu tabana da yayılmaya başladı” açıklamasını yapan Akdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Ben bundan dolayı bir metal yorgunluğu olduğunu düşünmüyorum. Metal yorgunluğu olan kişiler varsa bunlar da zaten zaman içinde ayıklanıyor. Şu anda yüzde 45-50 bandında gözüküyor Ak Parti. Bu bir düşüş değil. En son seçimde kaç aldığımızı hatırlayın. O civarlardayız.(Seçimden sonra Ak Parti’de bir genel başkan dolayısıyla başbakan değişikliği olabilir mi? sorusu üzerine) Niye olsun, bizim öyle bir sorunumuz yok ki.”

GEÇMİŞTE DUT YEMİŞ BÜLBÜL GİBİYDİLER

Ardoğan “Süreç çözümle biter” dedi. Akdoğan, “HDP barajın altında kalırsa süper olur” sözünü, “Kendisi de bu konularda az konuşursa süper olur. 7 Haziran akşamı neyin süper olduğunu görecekler” diye eleştiren HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a, “Bir kere o zorla çenesini kapattıkları insanlarla bizi karıştırmasınlar. Geçmişte dut yemiş bülbül gibiydiler. Siz Cumhurbaşkanı’nı yerden yere vuracaksınız, Başbakan’a her türlü terbiyesizliği yapacaksınız, biz sizi kibar bir şekilde eleştireceğiz, sonra siz ‘konuşmasın, yok bilmem ne yapsın’ diyeceksiniz” yanıtını verdi.

HER GÜN ONU HEDEF TAHTASI YAPARSAN

Akdoğan, muhalefetin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın miting yaparak Ak Parti’ye oy istediği yolundaki eleştirilerine karşı da, “Sayın Cumhurbaşkanı, Ak Parti’ye oy istemiyor. Türkiye’nin geleceği ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı bir şey söylemeyecek mi? Muhalefet habire Cumhurbaşkanı’na saldırıyor. Cumhurbaşkanı kendisini savunmayacak mı? O zaman gitsinler başkasını eleştirsinler. Her gün onu hedef tahtası yaparsan, her gün ona bir şey dersen o da kendisini savunur. Bu siyasete müdahale değil. Rahat bırakın Cumhurbaşkanı’nı, o da kendini savunmak zorunda kalmasın” diye konuştu.

SAMİMİYETSİZLİK İLKESİZLİK

HDP’yi paralel yapıyla flört etmekle suçlayan Akdoğan, sözlerine böyle devam etti: “Bu büyük bir tezat oluşturuyor. Çözüm sürecinin düşmanıdır bu yapı. Sabote etmek için elinden geleni yapmıştır. HDP’nin son 5-6 yıldır şikayet ettiği hangi konu varsa arkasında paralel yapı vardır. Çözüm sürecinin düşmanı olan ve her türlü kötülüğü yapan paralel yapı ile böyle bir ilişki kurmalarını çok büyük bir samimiyetsizlik, ilkesizlik olarak görüyorum. İleride faturasını ödeyecekler. Bu kara bir lekedir onlar için. Bakın bunu unutmayın. Geçmişten bu yana çözüm sürecine karşı olan ittifaklar, bloklar, yapılar oldu. Ama Öcalan’ın son dönemlerde en çok vurguladığı yapı bu paralel yapıdır. Ve şu anda HDP bunlarla flört yapıyor.

Bir önceki yazımız olan İngiltere'de Muhafazakar Parti Kazandı başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Tags:
No comments yet.

kelebek mirc - kelebek sohbet odaları - kelebek chat - zurna mirc - zurna sohbet - güzel sözler

KelebekFinal Ailesi olarak itibari ile güncellenmiştir.

magazin haberleri - güzel sözler - korsan taksi esenyurt - mersin mezar modelleri - mersin escort sitesi - şişli tekel bayi - mersin veteriner